ריאיון לרשת אלמשהד – על התעצמות צה"ל
מצורף בזאת ראיון לרשת "אלמשהד" המשדרת מהאמירויות בעניין תוכניות ההתעצמות העתידית של צה"ל , כמו גם בסוגיית שחרור החטופים מהרצועה.
עיקרי הדברים:
המגישה: מדגישה את בעיות התקציב של ישראל בתחום הביטחוני על רקע המלחמה ברצועה, בדרום לבנון ובזירה מול החות'ים בתימן.
לדבריה, על פי אתר "וואלה", מגבשת מערכת הביטחון בימים אלה, בהובלת הרמטכ"ל, תוכנית לקיצוץ בהוצאות הצבא – באמצעות צמצום השימוש בכטב"מים ובנגמ"שים, כמו גם שינוי חוק השירות החובה בצה"ל וצמצום משך השירות בצה"ל, לצד הקמת מרכז מודיעין מיוחד לטובת ההתמודדות עם רצועת עזה. לטענתה, במסגרת השינויים, יבקש צה"ל תוספת של 8 מיליארדי דולרים בשנים הקרובות, כחלק מהסיוע שמגישה ארה"ב לישראל. המגישה מבקשת לדעת מדוע זה מתקיים בתזמון הזה ומה משמעותן של תוכניות אלה?
תשובתי :
ישראל מבקשת תמיד להתקדם מחקרית וצבאית. ישנן מספר תוכניות ולא תוכנית אחת, ואולם, אני סבור שזו אינה השעה לדבר על התוכניות העתידיות, שכן אנו במצב של מלחמה נגד חמא"ס- דאע"ש ולאחרי המלחמה נקיים תחקירים מקיפים שמהם תגובשנה המלצות אשר תסייע לישראל להימנע מהפתעה כמו זו שאירעה ב 7/10.
ישנן מספר תוכניות שתכליתן להביא להתקדמות של צה"ל ביכולות ההתקפה, ההרס וההגנה. אמצעים טכנולוגיים, צבאיים ואחרים.
ישראל תממן יכולות צבאיות אלה.
לפי דעתי האישית, באיזור שלנו, אפילו אם יהיה מצב של שלום בין ישראל וכל שכנותיה, על ישראל להמשיך ולהחזיק בכוחה הצבאי והמודיעיני, כדי שלא תופתע וכדי שתוכל להגן על עצמה בכל אירוע.
אשר לטענות על בעיה תקציבית של מדינת ישראל, הרי שעל פי פרסומים רשמיים וגלויים של בנק ישראל, ישראל נמצאת בעודף כלכלי נכבד. יתרות מטבע החוץ של ישראל עומדות על כ 208 מיליארד דולר, וכמובן שיש לישראל בנות ברית שתומכות בה, ובראשן ארה"ב.
המגישה:
השיח בישראל הוא שיש גירעון תקציבי במיוחד לאחר הכניסה למלחמה. למה בכל זאת מגבשים תוכנית זו דווקא עכשיו?
תשובתי;
לכן אמרתי שעתה זה לא הזמן הנכון לקדם תוכנית שכזו. לדעתי, כל התוכניות תתבצענה לאחר המלחמה כיוון שלא ביצענו עדיין את כל הצעדים הנדרשים לחיסול החמא"ס. אמרנו שזה ייקח מספר חודשים או שנים.
קיימת חובה לקדם תוכנית שכזו, שכן ישראל שואפת להעצים את כוחה ולחזק את יכולותיה הצבאיות.
אשר למימון, כל הנתונים מפורסמים בעיתונים ובאינטרנט. יתרות מטבע החוץ של ישראל הינן כ 208 מיליארד דולר. כסף זה נועד בדיוק למימון מצבי חירום כאשר מדינת ישראל נקלעת אליהם.
כמובן לא מדובר רק בשימוש בכספים היום, ישראל רוצה לבנות את עצמה ואת כוחה גם בעתיד, כדי לשמור על מעמדה במזרח התיכון.
אני מקווה, וכל אזרח ישראלי מקווה, לחיות בשלום עם שכנינו.
לצערי הרב, עם הצד הפלסטיני זה כרגע לא עובד, בשל ארגון הטרור חמא"ס המבקש להשמיד את מדינת ישראל, אבל תודה לאל, יש לנו שלום עם מצרים, ירדן, האמירויות, ובעזרת השם עם סעודיה, והלוואי שבעתיד גם עם הפלסטינים.
המגישה:
השיחות על ה"הודנה" לא מתקדמות, ומה קורה בהקשר זה בזירה הפנימית בישראל?
תשובתי:
יש קונצנזוס בחברה הישראלית. כולם רוצים להחזיר את החטופים, כיוון שלא מדובר רק בחיילים שנחטפו מבסיסיהם, אלא מדובר בתושבים שנחטפו מבתיהם, כאשר היו ישנים בבתיהם. חלקם נהרגו, חלקם נאנסו.
מגישה:
ישראל הגבירה את הלחץ הצבאי ברצועה ויש הטוענים שזו הסיבה לפגיעה בחטופים.
תשובתי :
הבעיה היא שאנחנו מתעסקים עם ארגון טרור משוגע, שאינו פועל בהיגיון. אחרי שחמא"ס תקף את בתינו, שרף אותם, הרג את נשותינו וילדנו, אנס את נשותינו ואת הגברים שלנו, ולבסוף חטף את אנשינו. לאחר כל זה, מבקש החמא"ס מישראל, כי במידה שהיא מעוניינת שהחמא"ס יחזיר את החטופים, עליה לשחרר את כל האסירים הפלסטיניים הכלואים בישראל.
האסירים הפלסטיניים בישראל, הורשעו בדין לאחר שעברו על החוק, לעומת זאת, האנשים שלנו נחטפו מבתיהם על לא עוול בכפם, הם לא עברו על החוק.