באלמשהד: על תוכנית הצפת המנהרות
ראיון לרשת האמירותית "אלמשהד" בעניין תוכנית ישראל להציף במי ים את המנהרות, והאם ישראל מסתירה את דבר מותם של קצינים וחיילים במערכה?
עיקרי הדברים:
מצרים נקטה בצעד של הצפת המנהרות כבר בשנת 2015 ונחלה הצלחה גדולה. מצרים הבהירה לארגוני הטרור שהיא לא משחקת איתם במשחקים , היא מילאה במים את המנהרות, לא הפציצה אותן, והביאה לקריסת המנהרות על ראשיהם של ארגוני הטרור.
לכן , לשאלת המגיש, הצעד הישראלי האפשרי בהחלט הגיוני ולא "צעד משוגע".
המגיש טוען, כי הצפת המנהרות ברצועה אינן בשטח קטן כמו עם מצריים והדבר עלול לגרום לפגיעה באנשים רבים, שכן מדובר באיזורים צפופים מאוד מבחינת כמות התושבים.
התשובה: כיצד התושבים נפגעים מכך? אם ישראל ממלאת את המנהרות במים ומקריסה אותן, במה נפגעים התושבים ?
להיפך, הם צריכים לברך את ישראל לו תבחר לעשות כן.
האם על ישראל לדעת קודם כל, היכן המנהרות הללו נמצאות ?
התשובה: כאשר ארגון טרור משתלט בכח על שטח בשנת 2007, וכאשר ארגון הטרור הזה קיבל כספי סיוע רבים ממדינות ערביות, ואני מקווה שמעתה ואילך מדינות ערב לא תהיינה טיפשות ותמשכנה להעביר סיוע כלכלי לרצועה שהטרוריסטים ישתמשו בסיוע לצרכיהם. כאשר כל הכסף מושקע בתשתיות טרור.
מגיש – הרי נתניהו מואשם כמי שסייע לחמא"ס לקבל כספי סיוע אלה.
התשובה:
זוהי כמובן התעמולה המתגרה והמזלזלת. אכן , נתניהו אישר זאת, אבל בעקבות מה ? בעקבות הלחץ שהפעילו מדינות ערב והמערב. הרי אתה זוכר את כותרות העיתונים בזמנו שטענו, כי נתניהו מבקש "להרעיב" את הפלסטינים לכן הוא מתנגד להכנסת הסיוע.
וכאשה אמרנו להם : " חברים אנחנו צריכים למצוא מכניזם אחר על מנת לתמוך בתושבים, ולא באמצעות הכנסת סכומי הכסף הגדולים לרצועה". היה הלחץ הבינ"ל על ישראל גדול מאוד.
המגיש- אם כך, נתניהו נכנע ללחץ הבינ"ל בקשר להכנסת הסיוע הכלכלי לרצועה, מדוע נתניהו לא נכנע ללחץ הבינ"ל להפסיק את המלחמה ברצועה? .
התשובה:
הסיבה היא מאוד פשוטה. ההנהגה בישראל והציבור הישראלי אינם מוכנים יותר שארגון טרור יהיה בגבולותיה ויאיים על ביטחון תושביה כל אימת שיחפוץ בכך.
ואלו הטוענים, כי ישראל כובשת את רצועת עזה, זה לא נכון. ישראל נסוגה מכל רצועת עזה לקווי 67.
המגיש – זוהי טענה שלך ושל אחרים אבל אתם מכתרים את הרצועה אווירית, ימית ויבשתית.
התשובה:
הוי בן דוד. בפעם האחרונה שבדקתי את המפה הגאוגרפית מצאתי שאת רצועת עזה מקיפות שתי מדינות שיש להן גבול עם הרצועה. ישראל ומצרים.
כך שלישראל אין יכולת בלעדית לכתר את הרצועה.
כאשר מצרים מונעת כניסת פלסטינים לשטחה, זה מלמד כי מצרים חוששת מארגוני הטרור ברצועה, מחמא"ס ומהאחים המוסלמים ברצועה, כמי שעלולים לפגוע בביטחון הלאומי המצרי, ואנחנו מכבדים את החלטתה.
אם כך, למה אתם לא מכבדים את החלטתה של ישראל לנקוט מדיניות זהה נגד ארגוני הטרור ?
המגיש: התפקיד שלי הוא לשאול, לא לתת לך תשובות.
המגיש – על פי החוק הבינ"ל אתם אחראים על רצועת עזה, כי אתם הכובשים.
אתם אחראים על התושבים ברצועה, לכן אני מביע תהיה מדוע אתם עושים סיפור גדול מכל טיפול בילד פלסטיני בבית חולים ישראלי, הרי זהו תפקידכם ככובשים. וזהו לא תפקידה של מצרים.
התשובה: ישראל לא כובשת את רצועת עזה. ישראל לא אחראית על 2 מיליון פלסטינים ברצועת עזה. יחד עם זאת, ישראל מסייעת בכל זאת לפלסטינים. כאשר ישראל פתחה את שעריה בפני 20 אלף פלסטינים כדי שיעבדו בכבוד בישראל ויפרנסו את משפחותיהם ויקלו על המצוקה הכלכלית, שחמא"ס אחראי לה.
המגיש: ישראל צריכה את הפועלים הפלסטינים, אבל זו גם חובתה. היא כובשת את הפלסטינים ולכן חובתה לדאוג לצרכיהם.
התשובה: ישראל אינה כובשת את רצועת עזה. ישראל נסוגה לקווי 67 ברצועה.
המגיש:
אתה הרי איש צבא לשעבר. הרי בשטחי A ישראל נכנסת ערב ערב ופועלת בשטח באופן חופשי.
תשובה:
יש להפריד בין רצועת עזה לבין איו"ש.
באיו"ש- כאשר הרשות הפלסטינית אינה מצליחה להשתלט על ארגוני הטרור בג'נין ובמחנות הפליטים בשכם, ישראל נאלצת להיכנס לשטחים אלו, על מנת להבטיח את המשך היציבות.
המגיש: הרשות לא רואה בארגונים אלה כארגוני טרור, אלא ארגונים מהמרקם העממי הפלסטיני. גם אם הרשות נתונה עמם במחלוקת במחשבה, בדרך הפעולה, הרי שהם חלק מהמארג הפלסטיני. חלק מהעם הפלסטיני.
התשובה:
סליחה בן דוד, גם כאן אתה טועה. אם הם היו חלק מהמארג של העם הפלסטיני, הרי שהם היו חלק מאש"פ- הארגון היחידי המייצג את העם הפלסטיני. העובדה שחמא"ס והגא"פ לא חלק מאש"פ מעידה יותר מכל, שהם לא מייצגים את הפלסטינים. למה אש"פ התנער מארגונים אלה?
המגיש:
אש"פ תמיד קורא לארגונים אלה להצטרף לשורותיו.
התשובה: אם כך, למה חמא"ס לא חלק מאש"פ?
המגיש: ואני אשאל אותך למה יוסי ביילין אינו הולך עם בן גביר?
התשובה:
התשובה לדבריך מאוד פשוטה, חמא"ס אומר לרשות כי הוא מסרב לוותר על שטחים תמורת הקמת מדינה פלסטינית שתחייה לצד ישראל, אלא הוא רוצה "לשחרר" את כל פלסטין, קרי – להשמיד את מדינת ישראל.
המגיש: גם אצלכם, בן גביר וסמוטריץ' רוצים לשרוף את חוארה.
התשובה: בן גביר וסמוטריץ לא הקימו צבא והעיפו את נתניהו בכח מביתו. ואולם החמא"ס גירש בכח את מחמוד עבאס, אבו מאזן,
מהרצועה לאיו"ש.
המגיש: יגאל עמיר רצח את רבין.
המגיש: בדרך כלל ישראל אינה מדווחת או שמדווחת באיחור ניכר על מותם של קצינים. לעומת חיילים. האם כאשר מתים הקצינים, לא מתים סביבם חיילים שמלווים אותם?
התשובה:
כאשר ישראל דיווחה על מותו של הקצין הבכיר (אסף חממי ז"ל – ק.ל), היה זה
רק לאחר שמספר מעבדות מצאו ממצאי DNA, שהעידו על כך שהקצין נפטר, למרות שגופתו נלקחה לרצועה. ישראל חייבת לוודא, כי חלקי גופות אכן שייכים לנפטר אחד או אחר, והרצון להיות בטוחים ב 100%, לוקח זמן וזו הסיבה שלא נמסרה הודעה למשפחה ולא פורסם דבר מותו של הקצין, עד אשר לא היו הוכחות חותכות לכך.
אין שום מדיניות ישראלית להסתיר את דבר נפילתם של קצינים או חיילים. אנחנו מדינה דמוקרטית, אין מצב שמשפחה תאבד את יקירה וכל העם לא יידע, ואלפים לא ילוו את ההרוגים לקבורה.
המגיש: ישראל כרגע מנסה להפחית מאוד את מספר החיילים שמודיעים על מותם.
כיצד יתכן שקצינים נהרגים ואמורים להיות עם כל אחד לפחות 20 חיילים, ולא מודיעים על מותם של החיילים.
התשובה: אנחנו מדינה דמוקרטית. כל מי שנהרג וקיימת וודאות על מותו וזהותו, דבר מותו מפורסם.
המגיש: ישראל הדמוקרטית, בעת מלחמה שמים את הדמוקרטיה בצד. אפילו התקשורת שלכם הופכת למגוייסת.
התשובה:
אני לא חושב כך. אנחנו מדינה דמוקרטית. כאשר נופל חלל, מודיעים על נפילתו, כדי שאנשים יוכלו להשתתף בהלווייתו.
המגיש:
מנעתם מהחטופים ששוחררו מלדבר באמצעי התקשורת.
התשובה: לא מנענו מהם דבר. הם במדינה דמוקרטית וחופשיים להתראיין. אני מניח שנאמר להם שעדיף שלא יתראיינו כדי לא לחבל במאמצים להביא לשחרורם של שאר החטופים.